PROJEKT 7

STARTA NÄTHANDEL:


För att starta ett e-handelsföretag är det en fördel om du har kunskap om försäljning/handel och om it. Dessutom finns en mängd lagar och regler knutna till området.

Ett tips är att inte planera så mycket utan istället fokusera på att få igång din försäljning och försäljningskanal, i det här fallet din webshop/e-handelsplats. Det är först när du har försäljning som du kan börja lära känna din idé och dina kunder. Nu får du veta vad dina kunder frågar efter och kan redan nu förändra och förbättra din idé och e-handel.

Vilka krav har du på din satsning? Det kanske är svårt att veta innan men idag finns flertalet leverantörer som tagit hänsyn till detta och kan erbjuda dig olika system som du kan växa i. Börja med en hemsida eller webshop som klarar det grundläggande, dvs. produktvisning, sökfunktion, kundhantering, varukorg och en kassa med möjlighet att ansluta trygga och säkra betalningsalternativ.


För att synas på Internet och få besökare till sin e-handel rekommenderar jag en metod som ofta omnämns sökmotormarknadsföring. Kort och gott innebär det att du försöker synas så högt upp som möjligt i de olika sökmotorernas sökresultat, exempelvis Googles.